SVENSKA

Trollfolk har uppträtt runt i hela Finland på klubbar och haft spelningar på festivaler i Ungern, Ryssland, Bulgarien, Ukaina , Lettland , Sverige och Finland.

Trollfolk är ett folkrock band med sju medlemmar från Joensuu. Det grundades 2010 av Usi Riikonen. Trollfolk har sin egen stil, med mycket unika kompositioner, överraskande och oförutsägbara. 

Nord Karelskt botten med svensk sjungen text som tar sin inspiration från naturen. Musiken blandar jordnära rock med punk smaksatta stämningar och inspiration. Trollfolk har en gedigen bakgrund av erfarenhet. Som ett soulig och uttrycksfullt band, har vi möjlighet att utnyttja den Finska kraften och Finlandssvenska glädjen, och kanalisera det till vår musik. I vårt sound för vi vår public in i stora djup och vida räckvidd, både som solister och som bandmedlemmarna. Vår musik präglas av en magisk närvaro, då vi bygger spänningen i vår musik och våra föreställningar. Vår samlade erfarenhet av att göra och utför folkmusik speglar sig i vårt spelande, då vi uppträder och improvisera. Genom att skapa den rätta atmosfären, blir Trollfolk ett med naturens nordliga krafter. Vår musik bryter språkliga och kulturella barriärer. Som professionella musiker, siktar vi högt, arbeta hårt, och njuter av vad vi gör. Som ett band, vi är en väl avrundad skandinavisk musikexport, som är lätt att marknadsföra utomlands. Vi representerar olika delar av Finland, Svenska språkiga finländare, samt finska och svenska kulturer. Låt oss spela för dig, och du kommer att uppleva något annorlunda, vi är mystisk, lätt att lyssna på, rytmisk, melodisk, traditionella, men gränsbrytande djärva, delikata, explosiva och lynniga. Odefinierbart, men så klart oss. Trollfolk.

  © Trollfolk  2015/   trollfolke@gmail.com